Wie ben ik?

Manu Fernandez
Docent yoga en meditatie 

Yoga is voor mij een levenswijze. Ik sta nu zo’n 20 jaar elke dag op de mat. Mijn intentie is te leven naar het Achtvoudige Pad van Patanjali dat mij naar het doel van Yoga brengt: dieper thuiskomen bij mijn hogere Zelf.

Doorheen al die jaren, van studie en zelfreflectie, mocht ik ervaren wat de werkelijke kracht van Yoga is. Yoga veranderde mezelf, het was steeds een veilig baken in tijden van ziekte & moeilijkheden. Het heeft me meermaals gered, kracht gegeven, de weg gewezen. Vanuit men hart deel ik graag deze kennis en ervaringen met jullie. Moge het jullie inspireren, doen thuis komen bij jezelf.

Mijn Yoga opleidingen volgde ik o.a bij Alberto Paganini en verder meerjarige opleidingen in de traditie van Sivananda en Satyananda. Ik mocht rechtstreeks onderricht ontvangen volgens de Indische traditie van Swami Mukti Dharma, die 16 jaar bij zijn guru Swami Satyananda leefde. Het was een zegening om op die manier overdracht te mogen ontvangen. Hierdoor heb ik een zeer uitgebreide kennis en ervaring opgedaan in verschillende yogastijlen ( o.a Yin, Hatha, Vinyasa, Pranayama en Yoga Nidra… ).

Daarnaast heb ik 22 jaar ervaring in meditatie. Ik heb Vipassana- en solo retraites gedaan en ben trouw aan de Dharma, de leer van Boeddha. Ook ben ik Mindfulness trainer en Reiki Master.

Inmiddels verdiep en specialiseer ik me in Yin Yoga (volgens Paul Grilley) waarbij Yoga aangepast wordt aan de mogelijkheden van het fysieke lichaam. Al ben ik leraar, ik blijf tegelijkertijd ook leerling.